Versoepeling buitensporten

Het kabinet heeft besloten dat buiten sporten voor jongeren tot en met 17 jaar weer mogelijk is vanaf dinsdag 11 januari, tot 20.00 uur ‘s avonds.

Maatregelen corona.

Sinds eind november mogen buitensportlocaties alleen tussen 5.00 en 17.00 uur open zijn. We zijn blij dat de jeugd ook in de avonduren weer de mogelijkheid krijgt om te tennissen en padellen. Alle andere maartregelen voor de sport blijven gelden tot en met vrijdag 14 januari.Dan bekijkt het kabinet of de lockdown wel of niet verlengd wordt.

Helaas is er ook een aanscherping in één van de coronamaatregelen. De Vereniging Sport en Gemeenten, het ministerie van VWS en NOC*NSF hebben de uitwerking van sporten in tweetallen (bestaande uit twee volwassenen) op 28 december verder aangescherpt. Er is besloten dat een leraar zich op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal mag richten. De leraar mag zich dus niet verplaatsen van tweetal naar tweetal. Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt geen maximale groepsgrootte. De aanscherping heeft mogelijk consequenties voor de trainingen en we doen dan ook weer een beroep op de organisatiekracht van verenigingen en leraren.
Maatregelen voor tennis en padel

Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel met 2 volwassenen blijft mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee spelers per baan, alleen enkelspel is dus toegestaan.
Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baan. De groepen mogen niet gemengd worden. Een leraar mag zich op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal (bestaande uit twee volwassenen) richten. De leraar mag zich dus niet verplaatsen van tweetal naar tweetal.
Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen tot 20:00 uur buiten sporten (vrij spelen en trainen) en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte.
Competities en toernooien worden zijn voorlopig stilgelegd. Dit geldt dus voor de wintercompetities Zuid, Noord-West en de padelcompetitie, de Junioren Tour.
Sportkantines moeten gesloten zijn, maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten.
Professionele sportwedstrijden mogen wel doorgaan, zonder publiek.

Lees hier de maatregelen voor de sport.

Uiteraard zetten we ons samen met NOC*NSF in om sporten met meer dan 2 personen weer snel en zodra de situatie het toelaat, mogelijk te maken.
Meer info

Voor uitgebreide info over alle coronamaatregelen in de sport verwijzen we je naar het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten, wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM.

De Richtlijnen voor tennis en padel zijn ook geüpdatet. Dit document is een aanvulling op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten.